Hieronta

Hieronta on perinteinen, kaikenikäisille soveltuva pehmytkudoksien hoitomuoto. Se parantaa koko kehon hyvinvointia, mutta sitä voidaan myös kohdistaa yksittäisten oireiden hoitoon. Hieronnalla voidaan vaikuttaa lihasjännityksiin ja erilaisiin kiputiloihin. Se vilkastuttaa lihaksen verenkiertoa sekä parantaa aineenvaihduntaa.

Kehon toimintakyvyssä tapahtuu muutoksia koko elämän ajan. Usein ne huomataan, kun kehossa tuntuu esimerkiksi kipua tai lihaskireyttä. Hieronnalla näitä oireita on mahdollista lievittää.

Hieronta tarkoittaa lihaskudoksen käsittelyä. Kouvolan toimipisteissämme Myllykoskella ja Inkeroisissa palveluihimme kuuluu klassinen hieronta. Se on perinteinen hoitomuoto, jolla tarkoitetaan käsin tehtyä pehmeiden kudosten liikkuvaa muokkausta eri tavoin – esimerkiksi painellen tai sivellen. Klassisessa hieronnassa käytetään viittä perusotetta, jotka ovat sively, hankaus, pusertelu, täristys ja taputus.

Tarjoamme hierontaa Kouvolan toimipisteissämme Myllykoskella ja Inkeroisissa, ja teemme myös kotikäyntejä.

Hieronnan hyödyt

Hieronnan tavoitteena on usein lihasjännityksen ja mahdollisten kipujen lievittyminen sekä yleinen rentoutuminen. Niska-hartiaseudun oireilu on nykyisin yleistä, ja siihen altistavia tekijöitä ovat muun muassa staattiset työskentelyasennot sekä yksipuolinen kuormitus, kuten päätetyöskentely ja älylaitteiden runsas käyttö. Niska-hartiaseudun lihasten kireys voi oireilla esimerkiksi päänsärkynä. Tällaisessa tapauksessa hieronta voi toimia tehokkaana apuna päänsäryn lievittymisessä.

Hieronnasta saattaa olla apua kiputuntemusten lievittämisessä, sillä kosketuksen seurauksena vapautuu endorfiineja, eli kehon omia mielihyvähormoneja.

Hieronnan jälkeen

Vaikka hieronnalla tähdättäisiin vain rentoutumiseen, on normaalia, että käynnin jälkeen olo on väsynyt, ja lihakset tuntuvat hieman aroilta. Lihakset tarvitsevat aikaa hieronnasta palautumiseen. Hieronnan aikana hierojalle on tärkeää ilmoittaa, jos hän käyttää liikaa voimaa.

Hieronta ei ole suositeltavaa, jos sinulla on esimerkiksi akuutti tulehdus, luunmurtumia, revähdyksiä tai palovammoja. Jos olet äskettäin sairastunut vakavasti, esimerkiksi syöpään tai sydänsairauteen, keskustele hoitavan lääkärin kanssa ennen hieronnan aloittamista.

Hierojat Kouvola

Hierontakäynnin kesto on hyvä määrittää yksilöllisesti hoidon aluksi. Tässä otetaan huomioon esimerkiksi oireet, niiden laajuus sekä hoidon tavoitteet. Yleisesti ottaen 90 minuutin hieronnassa käsitellään koko keho, 60 minuutin hieronnassa joko ylä- tai alakeho ja 45 minuutin hieronnassa esimerkiksi niska-hartiaseutu.

Meillä hierontahoitoja toteuttavat ammattitaitoiset fysioterapeutit. Löydät sivuiltamme listan fysioterapeuteistamme.

Voit varata ajan hierontaan Kouvolan alueella sijaitseviin toimipisteisiimme Myllykoskelle tai Inkeroisiin. Ajanvarauksen voit tehdä nettiajanvarauksella tai soittamalla meille.